۵ اردیبهشت ۱۳۹۱، ۱۰:۰۱

وود در گفتگو با مهر:

خصوصی‌سازی دانشگاهها در خدمت "قدرت" است/ بی عدالتی گریبانگیر آمریکا

خصوصی‌سازی دانشگاهها در خدمت "قدرت" است/ بی عدالتی گریبانگیر آمریکا

عضو آکادمی هنر و علوم آمریکا و استاد فلسفه دانشگاه استنفورد با اشاره به اینکه مقامات آمریکا از خطر بی عدالتی که متوجه آنهاست غافل هستند و نمی دانند این بی عدالتی روزی گریبانگیر آنها خواهد بود، گفت: خصوصی سازی دانشگاه‌ها در خدمت صاحبان "قدرت" و "ثروت" است.

به گزارش خبرنگار مهر، خصوصی شدن آموزش عالی و بالا رفتن شهریه در دانشگاهها می تواند تبعاتی برای حوزه‌های مطالعاتی علوم انسانی و حوزه‌هایی که بازار محور نیستند داشته باشد.

همین موضوع، نظر اوباما رئیس جمهور آمریکا را در روزهای اخیر معطوف خود کرده است. همچنین در مقاله ای که نوآم چامسکی اخیراً به نگارش در آورده درباره خصوصی شدن آموزش عالی هشدار داده است.

البته نکته‌ای که باید به آن توجه داشت فضای این بحث است. برای نمونه این بحث در یک کشور توسعه یافته دارای دلالتهای خاص خود است و در کشوری متعلق به جهان سوم و یا در حال توسعه دارای دلالتهای خاص خود خواهد بود.
 
پروفسور آلن وود عضو آکادمی هنر و علوم آمریکا و استاد فلسفه دانشگاه استنفورد در مورد این موضوع که خصوصی شدن آموزش عالی می‌تواند تأثیری بر حوزه‌های علوم انسانی و علوم اجتماعی داشته باشد به خبرنگار مهر گفت: حق با چامسکی است و او کاملاً درست می‌گوید.

وی افزود: در ایالات متحده آمریکا و در سراسر دنیا در حال حاضر شاهد هستیم که آموزش عمومی و همگانی در حال بی مهری قرار گرفته است.

مؤلف "اندیشه اخلاقی هگل" در ادامه تأکید کرد: من بعد از 40 سال تدریس در دانشگاههای خصوصی، به دانشگاههای عمومی(دولتی) رفتم. یکی از دلایل این موضوع این بود که بتوانم گامی ولو کوچک برای آموزش همگانی و عمومی بردارم. چرا که معتقد هستم زمان، زمانی است که نیاز و ضرورت از یک سو و خطری از سوی دیگر متوجه آموزش همگانی و عمومی است.
 
"خصوصی سازی" و "بازار آزاد" در خدمت صاحبان قدرت و ثروت است

وی یادآور شد: اینجا و در آمریکا دارایی و قدرت سیاسی در اختیار 1٪(یک درصد) از مردم است. حتی این دارایی و قدرت در اختیار افراد قدرتمند این یک درصد است. اما نصیب بقیه مردم رکود و محرومیت است. واژگان و اصطلاحاتی چون "خصوصی سازی" و "بازار آزاد" برای دفاع از این وضع به کار می رود.

مؤلف "الهیات عقلانی کانت" در ادامه تأکید کرد: تأکید بر این اصطلاحات به معنای این است که قدرت و ثروت در اختیار گروه اندکی از مردم باقی بماند. تمرکز به خصوصی سازی آموزش عالی نیز در همین راستا قابل ارزیابی خواهد بود.

وی تأکید کرد: باید توجه داشت که هر چه مردم جاهل و نادان باشند به راحتی می توان به آنها دروغ گفت و آنها را از تبلیغات متأثر ساخت. اما این روند ادامه نخواهد داشت.

وی در ادامه افزود: در واقع بی عدالتی و ظلم توسط حکومتها دوامی نخواهد داشت و حکومت جائر و ظالم خود زمینه نابودی خود را فراهم می آورد.در واقع قربانیان بی عدالتی نیز مدت زمان زیادی نمی توانند تحمل و شکیبایی داشته باشند.

این کانت شناس برجسته معاصر تصریح کرد: بالاخره آنها نیز در مقابل این بی عدالتی واکنش نشان خواهند داد. اگر مردمی که در حق آنها ظلم روا داشته می شود از سطح آموزش بالایی برخوردار باشند ممکن است واکنش و عکس العمل آنها به ظلم غیر خشونت آمیز باشد.
 
بی‌عدالتی در آمریکا زمینه نابودی این کشور خواهد بود
وی یادآور شد: اما اگر کسانی که ظلمی در حق آنها روا داشته شده بخواهند در مقابل بی عدالتی واکنش نشان دهند به احتمال زیاد این واکنش خشونت آمیز خواهد بود.

وود در ادامه یادآور شد: بر این اساس، مقامات آمریکا از خطر بی عدالتی که متوجه آنهاست غافل هستند. آنها نمی دانند این بی عدالتی موجود در ایالات متحده آمریکا روزی گریبانگیر آنها خواهد بود.

مؤلف کتاب "اندیشه اخلاقی کانت" در پایان یادآور شد: برای این اساس آینده مردم آمریکا و آینده این کشور تیره و تار است.
کد خبر 1584620

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha